1

Numărul croșetei și cantitatea de ață

Înainte de a începe o lucrare, fii sigură că ai cantitatea corectă de ață necesară. De multe ori, nu puteam finesa lucrarea, deoarice mi se termina ața la ultimul rând sau nu îmi ajungea ață să cos nasturii.

La fel, croșeta, am o colecție de croșete de mai multe mărci, dar cu regret, și două, și patru croșete cu acelaș număr croșetează diferit. Chiar, două bobine de ață de acceiași marcă pot avea fire diferite ca structură, unul poate fi mai subțire sau mai gros decât altul.

2

Lumină, vă rog!

Croșetați lângă fereastră sau alegeți  ziua un loc luminos, seara, obligatoriu să fie o lampă alături, deoarice vederea e punctul slab a fiecărei persoane pasionate de croșetat sau tricotat. Faceți pauze și e bine să faceți exerciții de vedere. La fel, aveți grijă și de spate, poziția greșită a spatelui poate cauza dureri. Sănătatea are prioritate! 

3

Colțișorul meu 

Mulți ani la rând croșetam la masă din bucătărie, masa era joasă și mereu mă dureau mâinele. Ultimii ani am obținut și eu colțișorul meu din casă. Am o masă de birou, am aleso după înălțimea mea. La fel, toată ața o pastrez în cutii depozitare ca să nu îmbibe miros neplăcut din casă sau întâmplător cei de acasă să nu o murdărească. La fel toate schemele le păstrez într-o mapă, însă am și un caiet pentru notițe. 

Colțul acesta este un loc al meu, doar al meu .. unde mă pot autoizola și concetra pe ceea ce îmi place.

4

A greși este omenește 

Acceptați faptul că puteți comite greșeli. Eu greșeam când eram mică și croșetam cu bunica, eu fac greșeli și acum. Dacă plănuiți să croșetați la comandă, mereu includeți o zi în avans pentru eroare. Ca să minimizezi posibilitatea de a comite o greșală, e o practică bună să croșetam zilnic. 

5

Faceți Notițe

Când lucrați un model faceți notițe despre ața și croșeta aleasă, anumite dificultăți care au apărut în timpul croșetării. Dacă reveniți la modelul dat peste o lună sau un an, acestea notițe vor fi de folos. 

6

Folosiți markeri de croșetat

Când lucrați un model de rochie compus din mai multe motive crosetate folosiți marcheri  la fiecare 5 sau 10 sau 20 .. ochiuri pentru a nu vă rătăci în propria lucrare și pentru a nu comite greșeli. 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial