1

Numărul croșetei și cantitatea de ață

Înainte de a începe o lucrare, fii sigură că ai cantitatea corectă de ață necesară. De multe ori, nu puteam finesa lucrarea, deoarice mi se termina ața la ultimul rând sau nu îmi ajungea ață să cos nasturii.

La fel, croșeta, am o colecție de croșete de mai multe mărci, dar cu regret, și două, și patru croșete cu acelaș număr croșetează diferit. Chiar, două bobine de ață de acceiași marcă pot avea fire diferite ca structură, unul poate fi mai subțire (sau mai gros) decât altul.

2

Lumină, vă rog!

Ziua croșetați lângă fereastră sau la un loc luminos. Dar seara, obligatoriu să fie o lampă alături, deoarice vederea e punctul slab a fiecărei persoane pasionată de croșetat sau tricotat. Faceți pauze și e bine să faceți exerciții de vedere. La fel, aveți grijă și de spate, poziția greșită a spatelui poate cauza dureri. Sănătatea are prioritate! 

3

Colțișorul meu 

Mulți ani la rând croșetam la masă din bucătărie, masa era joasă și mereu mă dureau mâinele. Ultimii ani am obținut și eu colțișorul meu din casă. Am o masă de birou, am aleso după înălțimea mea. La fel, toată ața o pastrez în cutii depozitare ca să nu îmbibe miros neplăcut din casă sau întâmplător cei de acasă să nu o murdărească. La fel toate schemele le păstrez într-o mapă, însă am și un caiet pentru notițe. 

Colțul acesta este un loc al meu, doar al meu .. unde mă pot autoizola și concetra pe ceea ce îmi place.

4

A greși este omenește 

Acceptați faptul că puteți comite greșeli. Eu greșeam când eram mică și croșetam cu bunica, eu fac greșeli și acum. Dacă plănuiți să croșetați la comandă, mereu includeți o zi în avans pentru eroare. Ca să minimizezi posibilitatea de a comite greșali, e o practică bună să croșetam zilnic. 

5

Faceți Notițe

Când lucrați un model faceți notițe despre ața și croșeta aleasă, anumite dificultăți care au apărut în timpul croșetării. Dacă reveniți la modelul dat peste o lună sau un an, acestea notițe vor fi de folos. 

6

Folosiți markeri de croșetat

Ele pot marca părțile lucrării, scăderi și adăugări, trecerea de la un rând circular la altul și multe altele. Când lucrați un model de rochie compus din mai multe motive croșetate folosiți marcheri  la fiecare 5,  10 sau 20 ochiuri pentru a nu vă rătăci în propria lucrare și pentru a nu comite greșeli. Acești marcheri sunt diferiți ca dimensiuni și pot fi îndepărtați cu ușurință la final.

7

Mărimea corectă

Dacă schema are instrucțiuni pentru mai multe dimensiuni, atunci va fi mai ușor pentru dvs. dacă evidențiați numerele legate de dimensiunea dvs. cu un stilou sau o cariocă. Acest lucru vă va ajuta să evitați greșelile și să economisiți timp.

8

Nu ai timp, nu începe

Chiar dacă vă grăbiți, încercați să terminați rândul pe care l-ați început până la capăt. În caz contrar, buclele din mijlocul rândului pot coborî, distrugând toată lucrarea.

8

Dacă lucrați cu fire de culoare deschisă, păstrați ața într-o pungă, lăsând o mică gaură pentru fir. La fel, puteți folosi un borcan ca o alternativă la pungă sau procurați gentuțe specializate.

Dacă lucrați  un produs dintr-un fir foarte întunecat sau negru, atunci pentru a nu vă încorda ochii, așezați o eșarfă albă pe genunchi (sau pe masă).

9

Nu vă vindeți niciodată munca la un preț mic,luați în considerație nu doar munca, dar și timpul, sănătatea. Cei care nu sunt dispuși să plătească prețul corespunzător, pot purta șosete din magazine.

La fel, dacă aveți animal de companie și lucrați la comandă, aveți grijă,  ca ei să nu vă însoțească în timpul lucrului – clientul dvs poate fi alergic la pisici sau câini.

10

Fiți gata să ajutați și să vă împărtășiți cunoștințele celor care au nevoie de ele. Lăudați întotdeauna munca altora. Cu toți învățăm lucruri noi de-a lungul vieții noastre.
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial